Metoda na doliniarstwo Dodano: 2007-07-14 10:48 Zmieniono: 2007-07-14 11:58
Mój pierwszy post na tym forum, więc pragnę powitać wszystkich :)
Co robicie, kiedy wpadacie w depresyjny nastrój, albo widzicie, że ktoś wam bliski zaczyna się staczać?
Edytowano: czy macie kaca, gdy kogoś zostawicie w takim stanie?
"Bycie wilkiem w ludzkiej skórze to sztuka."
Dodano: 2007-07-14 11:07
Witam i Ciebie :)
Hmm takie tematy już były jak dobrze pamiętam , choć inaczej się nazywały, ale miały takie samo znaczenie. Myślę, że ten temat i tak niczego nie wzniesie.
Jest taka opcja jak PRZESZUKAJ :) POLECAM!!!!!!!! <nie ma to jak smak cywilizacji :roll: >
Pozdrawiam,
Al.
Dodano: 2007-07-14 11:14
zgoda, były, ale czy było o altruizmie w kontekście depresji? 
Dodano: 2007-07-14 19:41
| Loup_triste napisał(a): |
zgoda, były, ale czy było o altruizmie w kontekście depresji? ![]() |
W ajki sposób radzić sobie z deprechą?
Gdy depresja jest spowodowana:
wskazówką na wadze.
aborcją.
samotnością
nieudanym związkiem
i tak naprawdę wiele możesz znaleźc o depresji tutaj. Jedynie przeszukaj
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Dodano: 2007-07-14 21:12
heh, wygląda na to, że nikt nie zrozumiał pytania. Napisze więc prościej.
Jak reagujesz na człowieka w depresji? Lepiej?
Nie pytałem "jak leczyć", ale "czy" a jeśli, to czym. Panuje fama, że got=egoista skupiony na sobie i własnych doznaniach.
Wątek miał być z cyklu "kino moralnego niepokoju"
Zainteresowanie takowym raczej żadne, więc wątek do zamknięcia.
Dodano: 2007-07-14 22:18
Podałem Ci jedynie strony gdzie zagadnienie depresji możesz znaleźć. Jak wiadomo dyskutując o czymś często schodzi się różnymi ścieżkami na inne tematy. Może akurat o tej reakcji na ludzi w depresji cos znajdziesz. Chciałem Cię jedynie zachęcić do skorzystania z funkcji Przeszukaj a nie podawać Ci dokładne posty na tacy
A co sie tyczy Twego pytania. Po pierwsze zalezy jaka depresja. Bo jest ta depresja, która wynika z różnych powodów, ale zwykle jest krótkotrwała i jest ta która trzeba leczyć już u psychiatry i stosować leki psychotropowe.
Co do drugiego przypadku ja sam miałem w rodzinie kogoś takiego. Bardzo poważny i trudny przypadek. Nic ciekawego. Takiemu człoweikowi nie pomożesz miłą rozmową i kubkiem gorącej czekolady... więc reakcje innych ludzi są tu niezbyt ważne.
Co do pierwszego przypadku chyba każdy ma czasem doły i rozumie gdy ktoś inny przez t przechodzi. Zalezy od tego kto w taką depresję popadł, ale chętnie moge wyciągnąć kogoś takiego na goracą czekoladę :D (lub użyć jakikolwiek innego sposóbu by jej pomóc)
//Nie myśl że po kilku godzinach istnienia tematu rzucą się tu ludzie pisząc o swych wrażeniach, zwłaszcza, że o depresji jak już mówiłem zbyt dużo było dyskusji i nie sadzę by kwestia naszych reakcji na ludzi, których męczy depresja wyrzuciała na światło dzienne jakies niezwykłe pomysły i spostrzeżenia.
Sam także mógłbyś co nieco na temat napisac oczekując takich postów od innych.
Fama na got-egoista? Każdy człowiek jest egoistą...
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D